Ολυμπιάδα ρομποτικής

Οι μαθητές/ριες του ομίλου ρομποτικής, συμμετείχαν το Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στην Ολυμπιάδα Pρομποτικής που διεξάχθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και στην αίθουσα του OTE Academy. Την αποστολή αποτελούσαν οι μαθητές/ριες  Άντα Κατσάνου, Ιωάννης Κατέβας, Κωνσταντίνος Ιακωβίδης, Ραφαήλ Σκουλάκης, Δημήτρης Αμαξάς, Αντώνης Γιαννακάκης, Δημήτρης Μπέλτσος, Στέφανος Αρχοντίδης, Βασίλης Σπάσος, Πέτρος Ιωαννίδης (Β΄ Γυμνασίου), ο Θάνος Τριανταφυλλίδης (Γ΄ Γυμνασίου) και από το Πειραματικό Λύκειο ΠΑ.ΜΑΚ. η Κατερίνα Αρχοντίδου, Ελένη Σεβαστίδου, Ελπίδα Σεβαστίδου και Γιάννης Τερψιάδης (Β Λυκείου).

1ο Βραβείο στο 7ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, οι μαθητές του Ομίλου Προγραμματισμού για Φορητές Συσκευές του σχολείου μας Μαλασίδης Βασίλειος και Γαβριηλίδης Νικόλαος συμμετείχαν στο 7ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας ACSTAC (Anatolia College Science & Technology Annual Conference) που διοργανώθηκε από τo Κολλέγιο Ανατόλια. Τη φετινή σχολική χρονιά, για πρώτη φορά, και λόγω συνθηκών που οφείλονται στην πανδημία COVID-19, η συγκεκριμένη διοργάνωση έλαβε χώρα διαδικτυακά, δηλαδή οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν τις εργασίες τους εξ’ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης αφού συνδέθηκαν σε συγκεκριμένη πλατφόρμα, ενώ δόθηκε η δυνατότητα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει τις εργασίες του συνεδρίου μέσω ζωντανής μετάδοσης. Οι εργασίες που συμμετείχαν στο συνέδριο ήταν αποκλειστικά πειραματικές με μορφή προφορικών εισηγήσεων ή εκθέσεων-κατασκευών και φορούσαν τα πεδία Βιολογία, Χημεία, Φυσική, Μαθηματικά, Πληροφορική.

Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών 2017

Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών 2017

Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας προκήρυξε για τη σχολική χρονιά 2016-2017 για δωδέκατη φορά τον διαγωνισμό για το «Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών». Το βραβείο απονέμεται σε καθηγητές και καθηγήτριες της γερμανικής γλώσσας για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης. Στα πλαίσια του διαγωνισμού αυτού η κυρία Μαρία Χατζηγιώση συμμετείχε με τους μαθητές της και η εργασία τους επιβραβεύτηκε με «Έπαινο». Η τελετή βράβευσης θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 29 Ιουνίου.
Στις εργασίες για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και από την Α΄ Λυκείου.
Η εργασία είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες. Περισσότερα εδώ: "Zwei Boote, tausend Gefühle" ("Δύο βάρκες, χίλια συναισθήματα").
 
Deutschlehrerpreis 2017

Die Botschaft der Bundesrepublik Deutschland hat für das Schuljahr 2016/2017 zum 12. Mal den Deutschlehrerpreis ausgeschrieben. Der Preis wird Lehrer/innen an allgemeinbildenden Schulen für herausragende Leistungen im Deutschunterricht verliehen. Im Rahmen dieses Wettbewerbs hat Frau Maria Chatzigiossi mit ihren Schülern/-innen teilgenommen und ihr Projekt hat einen „Anerkennungspreis“ erworben.  Die Preisverleihung findet am 29. Juni in Athen statt.
Das diesjährige Thema lautet: "Zwei Boote, tausend Gefühle" und ist den Flüchtlingen gewidmet. Am Projekt haben alle Schülern/-innen des Gymnasiums und der 10. Klasse des Lyzeums gearbeitet.

European Quality Label "H@nd in H@nd"

Κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 εκπονήθηκε στο σχολείο μας Πολιτιστικό Πρόγραμμα eTwinning με τίτλο "H@nd in H@nd", στο οποίο συμμετείχαν μαθητές από την Πολωνία, την Τσεχία και την Ελλάδα με γλώσσα συνεργασίας και επικοινωνίας τη γερμανική. Το έργο κρίθηκε σύμφωνα με τα έξι κριτήρια από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning και επιβραβεύτηκε αρχικά με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας και στη συνέχεια με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας. Αυτό σημαίνει πως η εργασία, η εργασία των μαθητών και του σχολείου μας έχει αναγνωριστεί στο  υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Το έργο εμφανίζεται σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους Etwinners!

Η συμμετοχή μας στο 5o ACSTAC

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ
5o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ACSTAC)

Στις 4-6/3/2016 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου «Ανατόλια» το 5o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ACSTAC), με συμμετοχή εκατοντάδων μαθητικών εργασιών από μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Για μια ακόμη φορά η παρουσία του σχολείου μας στο Συνέδριο ACSTAC ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν στο 5ο ACSTAC ήταν οι ακόλουθες:

1)    «Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Αγορών για Φορητές Συσκευές» από το μαθητή της Γ’ Γυμνασίου Γιάννη Δάρα και το μαθητή της B’ Γυμνασίου Σπύρο Τερζή. (Υπεύθυνη καθηγήτρια: Στυλιανή Κουκουρίκου). Η εργασία απέσπασε το Βραβείο Πρωτότυπης Εργασίας στον επιστημονικό τομέα της Πληροφορικής.

2)    «Πειραματισμοί με τα Eddy Currents για την εφαρμογή τους στη μαγνητική πέδηση» από τους μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του ΠΑ.ΜΑΚ.: Μηνάς-Μάριος Κόντης, Παύλος Θεοδοσιάδης και Ευαγγελία Κουλιούμπα ττου παρακολουθούν τον Όμιλο Ρομποτικής του σχολείου μας. Η εργασία συμμετείχε και στη συνεδρία των εκθέσεων με επιπλέον συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου μας: Νικολέτας Μπαρμπαλιού, Γρηγόρη Σπανόπουλου, Χρήστου Τσεντεκίδη, Φοίβου-Παναγιώτη Φιλιππίδη, και των μαθητών γειτονικών Γυμνασίων, μελών του ομίλου Ρομποτικής του σχολείου μας: Γιώργου Αυγερινού και Νικηφόρου Μεϊχανετζόγλου (Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αικατερίνη Χατζηφωτεινού). Η εργασία απέσπασε το Βραβείο Καλύτερα Τεκμηριωμένης Εργασίας στον επιστημονικό τομέα της Φυσικής.

3)     «Η διαχείριση του νερού στην πράξη» από τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου: Ελευθερία Βαρλάμη, Δημήτρης Παυλίδης, Άννα Σιδηροπούλου, Αναστασία Μπούκα, Μαρία Πουταχίδου, Αχιλλέας Σαριανίδης, Ισίδωρος Σειράς-Τσαούσης, Μαρία Καλούδη και τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου Παναγιώτης Καρυπίδης, Αθανασία Κοντσέ, Νικόλαος Μανεσιώτης, Δημοσθένης Παπαδημητρίου και τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου Αθανάσιος Καραπαναγιωτίδης και Αθηνά-Μαρία Μανούρα. (Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Νικόλαος Γεωργολιός, Μαριλένα Ζαρφτζιάν, Μαρία Μαχαιρίδου).

4)    «Περιβαλλοντικές Αλλαγές και Βιοποικιλότητα των Ελληνικών Θαλασσών» από τη μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου Αθανασία Κοντσέ. (Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαριλένα Ζαρφτζιάν).

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν για την εξαιρετική τους παρουσία!

   Η διευθύντρια                    Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί


 Ελένη Μούζουρα                    Νικόλαος Γεωργολιός
                                            Μαριλένα Ζαρφτζιάν
                                            Μαρία Μαχαιρίδου
                                            Στυλιανή Κουκουρίκου
                                            Αικατερίνη Χατζηφωτεινού